Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
89

12-Weeks Plantaardig Leefstijl- en Preventieprogramma

RESET YOUR BODY – MIND EN FOOD IN 12 WEKEN – voor een krachtig, slanker en energiek lijf!

Dit programma is ontworpen om je lichaam en geest te resetten door middel van een plantaardig en een gezonde leefstijl. Na 12 weken zul je je fitter, slanker, energieker en herboren voelen.

Na 20 jaar aan onderzoek bewijst: plantaardig voedsel is beter voor je dan dierlijke producten.

Wie veganistisch eet loopt minder kans op hart en vaatziekten en kanker, is de belangrijkste bevinding van de Italiaanse onderzoekers van de Universiteit van Bologna.

Onderzoekers konden geen exacte cijfers plakken op het verschil tussen plantaardig en dierlijk voedsel wat betreft de kans op ziektes. “Desondanks waren de studies eensgezind in hun conclusie dat plantaardig voedsel een algemeen beschermend risico verminder effect heeft op hart en vaatziekten en kanker. 

Onderzoekers 48 studies geanalyseerd die tussen 2000 en 2023 zijn verschenen. De onderzoekers kwamen tot een mooie bijzondere conclusie: een plantaardige leefstijl verkleint niet alleen de kans op hart-en vaatziekten en kanker, maar het verbetert ook de bloeddruk en bloedsuikerspiegel en verlaagt het BMI.

Verder bij dit onderzoek zagen ze een significantie verbetering van allerlei waarden die in verband worden gebracht met hart-en vaatziekten. “Denk aan cholesterol, C-reactief eiwit – een ontstekingsindex die hoger is bij hart-en vaatziekten – bloeddruk, BMI en de bloedsuikerspiegel. Verder zagen onderzoekers een beschermend effect voor bepaalde soorten kanker.

Hoe kan het dat plantaardig voedsel zoveel beter is?

Het exacte mechanisme waardoor vegetarische en veganistische diëten goed zijn voor de gezondheid staat nog ter discussie. Het lijkt erop dat de meeste voordelen voortkomen uit de vermindering van ontstekingen en oxidatieve stress. Vooral dat laatste wordt juist verergerd door vlees en bewerkte producten.

TIP: hoe puurder je producten kiest en onbewerkt is het ten voordelen van je gezondheid. Dat proef je en dat voel je aan je lijf.

Belangrijk is dat de afname van insulineresistentie en de verbetering van immuun functie een belangrijke rol spelen.

De voordelen van een plantaardige leefstijl ontstaan  door de hogere inname van vitamines, onverzadigde vetzuren en essentiële aminozuren, die in vegetarische  te vinden zijn.

Een belangrijke waarschuwing blijft het letten op: een Ongezonde vegetarisch voedingspatroon dat vol zit met suiker, slechte koolhydraten, kunstmatige zoetstoffen, zout, en conserveermiddelen. Dit is schadelijk voor de gezondheid en kun je het best vermijden!