Foodie Soup

Soep met pompoen en linzen

Ik heb voor jullie een heerlijk recept. Vooral nu de dagen wat donkerder worden is het weer gezellig om verwarmende menu’s op tafel te zetten.

Wat heb je nodig voor een heerlijke gezonde voedzame soep voor het hele gezin.

1 flinke pompoen ( kijk op internet of je de schil mag eten) het verschil enorm. Een fles en de oranje mag je eten.
1 grote ui
2 middelgrote wortels
3 flinke knoflook tenen
3 cm gemberwortel
2 gedroogde chilipepers ( wil je minder pittig, neem er 1)
300 gr. rode linzen
2 laurierblaadjes
3 bouillinblokjes ( liefst biologisch of gebruik de helft en vul de andere helft aan met lavas = maggieplant en selderij)
2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogd

Optioneel : koriander en creme fraiche

Hoe maak je het?
Spoel de linzen af en laat ze staan. Schil de gemberwortel en rasp deze. Pers 3 tenen knoflook en snijdt de ui in grove stukken. Fruit het geheel kort. Voeg 2 liter water toe. Snijd ondertussen alle groenten grof en doe alle ingredienten in de pan inclusief de linzen. Behalve creme fraiche en koriander. Kook langzaam de soep met linzen in een halfuurtje gaar. Plaats het op de kleinste pit en laat de soep nog even staan. Als de soep gaar is neem je de pan van het vuur en haal je de evt gedroogde pepers en laurierblaadjes eruit en pureer je de soep met een staafmixer.

Optioneel: doe een el (per soepkom) creme fraiche toe en een beetje koriander en of verse peper naar smaak.

Smakelijke maaltijd!

BE HAPPY – Foodiefoodz

Nicole